ПОВИК за учесници во Програма за животни вештини и вработливост

ПОВИК за учесници во Програма за животни вештини и вработливост

Коалиција на младински организации СЕГА , во рамки на проектот „Зајакнување на младите преку нови можности во Прилеп” објавува

 

ПОВИК

За учесници во Програма за животни вештини и вработливост

Програмата за животни вештини и вработливост е наменета за млади невработени лица од општина Прилеп на возраст од 16 – 35 години и обезбедува комплетна поддршка пред вработување преку обуки, менторство и индивидуално советување, можност за практична работа за стекнување работно искуство и можност за бесплатна стручна доквалификација. По завршување на програмата, учесниците се стекнуваат со Сертификат кој ќе овозможи полесно вработување според интересите и компетенциите на учесниците.

Учеството во програмата е бесплатно и доброволно, a бројот на учесници е лимитиран.

Преку Програмата учесниците добиваат:

  • Обуки за основни вештини и вработливост
  • Откривање на своите интереси и потенцијали за вработување
  • Советување за вработување и психосоцијална поддршка
  • Бесплатни стручни обуки и можности за доквалификација
  • Овозможување на пракса
  • Помош при вработување преку спојување со работодавачите

 

Заинтересираните кандидати може да се пријават со пополнување на пријавата на следниот линк не подоцна од 20 Јануари 2021 година. Доколку имате прашања може да не контактирате на е-маил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или телефонскиот број +38948429390. 


Print   Email