Слушајте го подкастот на тема „Младите: Еднакви, но различни!“

Слушајте го подкастот на тема „Младите: Еднакви, но различни!“


Во оваа радио епизода зборуваме за тоа како најдобро младите луѓе од различна социјална средина да се вклучат во процесот на учество. Наш гостин е д-р Аличја Павлуцук, истражувач и активен експерт за дигитална инклузија.

Овој подкаст е креиран во рамките на секцијата за електронски материјали од проектот ДИГИ, кои се наменети за практичари и младински работници. 
 
 
Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „DIGY - Дигитaлното учество е лесно“ во партнерство со Nexus Institute од Германија, Youth Horizons од Грузија, Heart of Slovenia од Словенија и Агенција за млади од Малта, а истиот е финансиски поддржан од Германската национална агенција преку програмата Еразмус+, Клучна акција 2, Стратешко партнерство и иновации во периодот од 01 септември 2019 до 31 август 2022 година.

Print   Email