First Network of Youth Organizations in Macedonia!

Call Us

+389 (0) 48 429 390

Email at

sega@sega.org.mk

Office Hrs

Monday - Friday:          09.00am until 16.30pm

Blog

Претставник на Младински центар Охрид учествуваше на меѓународна конференција – „Европа оди локално“

Претставник на Младински центар Охрид учествуваше на меѓународна конференција – „Европа оди локално“

Во периодот од 23 до 25 мај 2023 година, Иво Ристески како претставик на Младински Центар Охрид и на  Коалиција на младински организации СЕГА заедно со претставник од Младински Центар Куманово и службениците за млади од општините Велес и Пробиштип учествуваше на 5-от Европски настан на „Европа оди Локално“ заедно со повеќе од 170 учесници од 27 земји, кој се одржа во Стохолм, Шведска. Настанот беше поддржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. 

Транснационален состанок и работилница со донесувачи на одлуки во Атина

Во периодот од 26-28 април, во Атина во рамките на проектот ACTIon се одржа Транснационалнен состанок со партнерите во проектот.

ОБУКА “FURTHER STEP TO YOUTH WORK"

Коалиција на младински организации СЕГА започна со обуката „Further step to youth work”. 

Повик за учество на претставници на граѓански организации на обука за „Дигитално младинско учество и активно граѓанство“

Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за учество на обука на тема Дигитално учество и активно граѓанство (DigiPAC)“ за 12 претставници од граѓански и младински организации од Источен, Југоисточен, Североисточен и Вардарски регион.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ОБУКА “FURTHER STEP TO YOUTH WORK”

Коалиција СЕГА објавува повик за учество на преставници на граѓански организации во Обука „Further step to youth work”.

First national platform of youth organizations in Macedonia, with over 15 years experience in lobbying the needed legislation changes in youth participation, information, employment and activism.

Call Us On

Central Office: +389 (0) 48 429 390

Email at

sega@sega.org.mk

Address

18, Car Samoil, 7500 Prilep, Macedonia.